Bioflygbränsle

Ökad användning av bioflygbränsle är ett effektivt sätt att minska flygets klimatpåverkan. På Kalmar Öland Airport har vi sedan 2018 som målsättning att öka användningen av biobränsle för att 2030 ha nått 100% i vår linjetrafik. Bioflygbränslemarknaden är än så länge en relativt omogen marknad som till stor del drivs av dem som vågar gå före. Tillsammans kan vi – resenärer och flygplats – vara dessa föregångare och göra Kalmarregionen till en viktig aktör i flygets omställning.

Så flyger du grönare

Redan idag kan du och ditt företag reducera er klimatpåverkan direkt vid flygresan genom att köpa biobränsle. Låter det bra? Här är några enkla alternativ för hur du kan göra:  

  • Köp biobränsle av de flygbolag som erbjuder det. Du köper biobränslet samtidigt som du bokar din biljett. Information hos respektive flygbolag.
  • Köp biobränsle genom Fly Green Fund. Utförlig information längre ner på sidan.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig och ditt företag att flyga grönare! För några extra hundralappar kan du göra din flygresa till Stockholm eller Frankfurt koldioxidneutral. För att nå framgång behövs föregångare. Ditt företags engagemang är därför avgörande för att detta ska lyckas. Vi berättar gärna mer om hur företag och andra arbetsgivare kan bidra till ett hållbart flyg och hur du kan utforma en resepolicy kring flyg.

För mer information kontakta: Karin Lagerlöf 010-357 48 13 eller e-post karin.lagerlof@kalmarairport.se

Fly Green Fund

Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som ger företag, privatpersoner och offentlig verksamhet möjlighet att reducera sina flygresors klimatavtryck. Målet är att tillsammans kickstarta marknaden och användningen av bioflygbränsle i Norden. Den som vill klimatreducera genom köp av biojetbränsle, och samtidigt bidra till ett långsiktigt mer hållbart flyg, kan betala sin reduktion med kort eller Swish. Som företag eller offentlig organisation kan reduktionen även betalas via faktura

Swisha ett bidrag till 123 131 4137 eller använd klimatkalkylatorn https://flygreenfund.se/klr

Så här gör företag

Klimatreducera genom att teckna årsavtal. Utifrån hur mycket företaget flyger betalas en summa som reducerar resornas klimatpåverkan. Pengarna går till inköp av bioflygbränsle.

När ditt företag gör en inbetalning till Fly Green Fund bidrar det till en bättre miljö – och till en starkare region Kalmar.