Aktuellt

Bildbeskrivning saknas
Instagram

Veckan går mot sitt slut. Snart stundar en vilsam helg för många, men sannerligen inte för alla. I morgon gäller det för alla kämpande @ironmantrisweden triatleter. Heja, heja och stort lycka till! Det är i sammanhanget härligt att så många internationella resenärer hittat hit med vår Frankfurtlinje. Här på flygplatsen har vi tagit emot både långväga tävlande och deras cyklar i veckan. Och på måndag morgon är planet till Frankfurt fullbokat! Det är också väldigt roligt att konstatera att under sommarmånaderna så är majoriteten av de som reser med vår Tysklandslinje internationella gäster. Det innebär ett väldigt fint tillskott för vår besöksnäring och därmed också för den regionala utvecklingen. Fotograf Johannes Norlander #ironmankalmar #airdolomitispa #lufthansa #kalmar #öland

Läs mer
Bildbeskrivning saknas
Instagram

🏨För en tid sedan invigde vi flygplatsens första hotell – ett ekoxehotell! Ett sådant består av gammal ekstock som placeras ut i naturen för att tjäna som hem och föda åt Europas största skalbaggeart, den fridlysta ekoxen. Detta är en del i vårt arbete för att öka den biologiska mångfalden i länet och på flygplatsområdet. Läs gärna mer om hur vi arbetar med biologisk mångfald på vår hemsida. https://kalmarolandairport.se/hallbarhet/biologisk-mangfald/ #etthållbartflyg

Läs mer
Press

Tyska Lufthansa Group har sedan tidigare trafik till Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter i Sverige. Sedan september 2021 trafikeras även Kalmar Öland Airport. Att en regional flygplats som Kalmar har direkttrafik till Tysklands största flygplats och hubb Frankfurt - och med ett Lufthansabolag - är inget annat än unikt! När vi nu efter lättade restriktioner kommunicerat återstart av linjen, så är ni flera som har ställt frågor eller uttryckt önskemål om tidtabeller och destinationer till oss. Vi vill därför ta tillfället i akt och berätta lite mer om bakgrunden till Frankfurt och hur flyglinjeutveckling generellt fungerar.

Läs mer
Press

Fredagens bränsleleverans till Kalmar Öland Airport kanske ser ut som vilken bränsleleverans som helst. Denna gång är dock hälften av tankbilens last återigen biojetbränsle, det vill säga en typ av fossilfritt flygbränsle som kommer spela en avgörande roll för att flyget ska bidra till att klimatmålen nås. Denna gång är det flygresenärer och företag som, genom att köpa biobränsle till sina flygresor från den icke vinstdrivande organisationen Fly Green Fund, möjliggjort leveransen.

Läs mer
Press

Inom ramen för miljöprojektet Grön Flygplats har Kalmar Öland Airport kartlagt sin klimatpåverkan. Tillsammans med 24 andra regionala flygplatser i Sverige har man satt upp gemensamma mål för att ytterligare minska såväl koldioxidutsläpp som energianvändning samt öka sina cirkulära flöden. Kalmar Öland Airport har sedan många år ett pågående miljöarbete för omställningen. Flygplatsen ser klimatprojektet Grön Flygplats som en värdefull möjlighet att utbyta erfarenheter med övriga projektdeltagare, men vill även ta rollen som inspiratör för att gynna andra flygplatsers miljöomställning.

Läs mer