Frankfurt

Med planerad start den 19 september 2021 kommer man kunna flyga direkt mellan Kalmar och Tysklands största flygplats och hubb, Frankfurt. Linjen trafikeras av Air Dolomiti, Lufthansakoncernens italienska flygbolag. Från Frankfurt är det sig enkelt vidare inom hela Tyskland, Europa och världen. 

Linjen flygs t fem dagar i veckan, måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag, till en början enligt tidtabell nedan:

Kalmar- Frankfurt
Avgång  från Kalmar kl. 15:35, ankomst i Frankfurt kl. 17:25.   

Frankfurt - Kalmar (via Ronneby)
Avgång från Frankfurt kl. 12:00 – ankomst i Ronneby kl. 13:35 och i Kalmar kl. 14:50.

Produkten är bokningsbar såväl på Lufthansas hemsida, som på internationella bokningssajter eller genom resebyrå. Lufthansa ingår i flygalliansen Star Alliance. Tillhörigheten ger resenären en stor flexibilitet både vad gäller resvägar, tidtabell, flygbolag och poängsystem.

Lufthansagruppen, och därmed också Air Dolomiti, har väl utvecklade rutiner för att följa de restriktioner och rekommendationer som gäller hanteringen av Coronapandemin och förebyggande av smittspridning. Bland annat så desinficeras hela flygplanet invändigt vid varje stopp. Det innebär initialt att det blir något längre markstopp än normalt i Kalmar resp. Ronneby, för att tid ska ges att utföra dessa rutiner.

Om Air Dolomiti
Air Dolomiti, Lufthansakoncernens italienska flygbolag, startade sin verksamhet 1991 och ansluter de viktigaste italienska flygplatserna med Tyskland, såsom München och Frankfurt. År 2019 flög de dryga 2,5 miljoner passagerare med flera dagliga frekvenser på italienska och europeiska destinationer. Effektivitet, hög servicegrad och en god passagerarservice representerar företagets kärnvärden, som alltid har kombinerat det tyska moderbolagets grundprinciper med de i Italien, flygbolagets hemmabas.

Air Dolomiti är hållbarhetscertifierade enligt både ISO och EMAS standarder. De är också anslutna till Lufthansas klimatprogram Compensaid, utvecklat av Lufthansa Innovation Hub. Systemet möjliggör beräkning och reduktion av CO2 utsläpp i samband med flygresan genom köp av bioflygbränsle och deltagande i olika klimatprojekt. För mer information om flygbolget AIr Dolomiti.

Om Lufthansa Group
Lufthansa Group är en luftfartskoncern med verksamhet över hela världen. Med 110 065 anställda genererade koncernen intäkter på 13 589 miljoner euro under verksamhetsåret 2020. Lufthansa Group består av segmenten Network Airlines, Eurowings och Aviation Services. Aviation Services omfattar segmenten Logistik, MRO, Catering och ytterligare affärer samt koncernfunktioner. De senare inkluderar också Lufthansa AirPlus, Lufthansa Aviation Training och IT-företagen. Alla segment har en ledande position på sina respektive marknader.

Researrangörer

Researrangörer Kalmar Öland Airport

Utvecklad av Kreation Reklambyrå i Kalmar.

Automat:ee