Smittskyddsåtgärder

Våra resenärers hälsa och trygghet är vår största prioritet när flygtrafiken ökar igen - tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen.

På Kalmar Öland Airport följer vi den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA:s riktlinjer som har tagits fram för att minska smittspridning i samband med Covid-19. Du kan därför uppleva att vi har andra rekommendationer på flygplatsen än i samhället i övrigt. Här kan du ta del av de smittskyddsåtgärder vi infört på flygplatsen.

Det finns för närvarande en begränsad tillgång till restauranger, butiker och service på flygplatsen. Öppettiderna kan variera och är anpassade efter flygens avgångar och ankomster. 

Vi uppmanar till att checka in hemma (via flygbolagens webbar och appar) och att nyttja Self service via Automat på flygplatsen för bagage, säkerhetskontroll och ombordstigning.

För att undvika trängsel rekommenderar vi medföljande att ta avsked eller välkomna resenärer utanför terminalen.

När du vistas i terminalen rekommenderar vi att du bär munskydd. Om du inte har ett munskydd med dig, kan du köpa det på flygplatsen vid incheckningsdisken.

Via skyltar påminner vi alla om att hålla avstånd.

Res inte om du känner dig sjuk eller har några symptom, håll alltid rekommenderat avstånd och var noggrann med handhygienen - sunt förnuft helt enkelt. 

För information om din resa - kontakta ditt flygbolag, din researrangör eller resebyrå. 

För information om vad som gäller för resa – besök UD:s webbplats eller appen UD Resklar. 

Var rädda om varandra!  

Researrangörer

Researrangörer Kalmar Öland Airport

Utvecklad av Kreation Reklambyrå i Kalmar.

Automat:ee