Tryggt Resande

Hälsa och trygghet för dig som resenär är vår högsta prioritet — tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen. På flygplatsen följer vi samma riktlinjer som Swedavia, branchledande inom svenska flygplatser. Du kan själv förbereda dig genom att noggrant kontrollera vad som gäller för just din flygresa och göra dig resklar innan du kommer till flygplatsen.

Tryggt på flygplatsen

Handsprit finns att tillgå i samtliga delar av flygplatsen.

Plexiglas och avståndsmarkeringar finns runt om för att du ska kunna röra dig säkert.

Tryggt ombord

Krav på munskydd kan vara obligatoriskt på vissa flygbolag från det att ombordstigning påbörjas. Ta därför för vana att alltid ha med munskydd när du reser och kontrollera vad som gäller för just din resa med ditt flygbolag.

Covid-pass och dokumentation

De flesta länder kräver att alla passagerare över 12 år kan visa upp vaccinationsintyg eller negativt covid test. Vissa länder har även krav på ytterligare dokumentation för att komma in i landet och inresekraven kan ändras snabbt. Vad som gäller för att komma in i ett land är passagerarens ansvar att ta reda på innan resan påbörjas. Använd gärna vår länk till Sweden Abroad för att läsa mer om vad som gäller för din resa eller kontakta din resebyrå eller flygbolag i god tid före avresan.