Frankfurt

Res till Frankfurt från Kalmar Öland Airport Avgångar måndag och torsdag maj-oktober

Res med Lufthansa

Direkt till Frankfurt och världen!

Sommartidtabellen till Frankfurt innehåller två avgångar/ankomster i veckan måndag morgon/förmiddag och torsdag eftermiddag/kväll. Rutten ansluter smidigt till en mängd destinationer i Europa och interkontinentalt. Boka direkt på Lufthansas hemsida

Ta tåget till Europa

Nu kan du flyga från Kalmar till Frankfurt och sedan ta dig vidare med tåg inom Tyskland eller vidare i Europa. Lufthansa Rail & Fly erbjuder fler än 130 dagliga avgångar mellan Frankfurts flygplats och 22 tyska städer, flyg och tåg på en och samma bokning. Du kan också boka en separat tågbiljett och då är antalet avgångar från/till Frankfurt många fler. Gå in och kika på  Deutche Bahn. Tänk på att du kan resa både från Frankfurt Main Hbf (centralstationen) och Frankfurt am Main flughafen (flygplatsen). Ett tips, ladda ner DB Navigator, Deutche Bahns app.

Exempel på städer och cirkatider med tåg från Frankfurts flygplats:

Amsterdam < 5 h      Milano < 8 h
Berlin < 6 h               München < 4 h
Bryssel < 3 h             Paris < 4 h
Innsbruck < 6 h         Prag < 8 h
Köln < 1 h                  Zürich < 4 h

 

Enkelt ut nära hem

Flygbolaget Air Dolomiti, som är del av Lufthansa Group, erbjuder avgångar från Kalmar direkt till Frankfurt i Tyskland två gånger i veckan mellan maj och oktober. Checka in i Kalmar och ta dig till Frankfurt och vidare ut i hela världen med bara en incheckning. Boka direkt på Lufthansas hemsida.

Tidtabell
Måndag: Avgång Frankfurt 08.15 ankomst Kalmar 09.55. Avgång Kalmar 10.30 ankomst Frankfurt 12.15

Torsdag: Avgång Frankfurt 16:15, ankomst Kalmar 17.55. Avgång Kalmar 18:30 ankomst Frankfurt 20:15

 

Frankfurt

Staden med något för alla

Frankfurt är känd som den stora mässtaden med bl.a. sin bokmässa och en av världens största bilutställningar, något som lockar besökare från hela världen. Staden erbjuder även en uppsjö av aktiviteter och upplevelser för weekendresenären med såväl kultur, som mat och andra nöjen. Den som vill ta en paus från vardagen kan passa på att njuta av magiska vidder, imponerande slott och fästingar samt mat och viner i världsklass i området Rhendalen (Rheingau) en knapp timmes bilresa från Frankfurt. Från flygplatsen i Frankfurt är det enkelt att ta tåget in till stan och sen vidare mot Rhendalen. Mellan städer och byar längs Rhen är det smidigt att åka tåg, men vill du utforska småvägar, vingårdar och byar i området är hyrbil nästan ett måste.

På tur i området

Vill man  uppleva mer av kultur och historia i  Frankfurts närområde så är ett tips den berömda kurorten Wiesbaden, ca 45 minuters pendeltågresa från Frankfurt. Dryga 2 timmars tågresa från Frankfurt hittar du också staden  Erfurt, vars julmarknad sägs vara en av de vackraste i världen. Tågresan till Erfurt tar dig via staden Eisenach där kompositören Johann Sebastian Bach är född och uppvuxen. I Eisenach kan man besöka Bachhaus huset där Bach föddes.  Även Wartburg, den medeltida borg som kopplas till flera kända händelser i Tysklands historia, ligger i Eisenach. Det var t. ex.  där som Martin Luther översatte det nya testamentet till tyska och där  Sångarstriden på Wartburg utspelade sig, som senare  bl. a. inspirerade Richard Wagners opera Tannhäuser. På den tyska turistbyråns Frankfurtsida finns matnyttig information och tips om allt från sevärdheter och evenemang till boende och utflykter.

Frankfurt flyplats

Frankfurt Am Main

Frankfurt är en av Europas största flygplatser och där har det tyska flygbolaget Lufthansa sin primära hubb. Flygplatsen har två huvudterminaler där Lufthansa återfinns i terminal ett. Utbudet av destinationer från Frankfurt är enormt och det går smidigt att flyga vidare till alla världens kontinenter och enkelt checka in i Kalmar.