Parkering

Välkommen att parkera bilen på Kalmar Öland Airport! Här finns kort- och långtid- samt charterparkering. Alla parkeringsplatser ligger med nära gångavstånd till flygplatsterminalen.  

Långtidsparkering

På den bomförsedda långtidsparkeringen betalar du din parkering först när du kommer hem från din resa. Du kan då välja att betala i automaten som finns i anslutning till ankomsthallen eller vid bommen när du lämnar parkeringen. Den icke bomförsedda långtidsparkeringen betalas i automaten på parkeringen före avresan och biljetten läggs i bilens framruta.

Priser (inkl. försäkring för självriskeliminering vid skada)
100 kr/dygn
500 kr/vecka
150 kr/tillkommande vecka 

Charterparkering

Till charter räknas alla resor som bokas med charterarrangör och som utgår från Kalmar Öland Airport. För charterresenärer finns en särskild parkering med infart till höger innan du kommer fram till terminalen. Denna kan inte förbokas utan betalas på plats i Informationen på flygplatsen. Du behöver ha bilens registreringsnummer tillhands när du betalar. 

Priser (inkl. försäkring för självriskeliminering vid skada)
400 kr/vecka
550 kr/två veckor

Inhägnad parkering

För en egen plats på inhägnad parkering, som låses under natten, hänvisar vi till vår Information tel: 0480-45 90 00.

Laddstolpar för elbil

På vår öppna långtidsparkering finns det fyra platser avsedda för elbilar. Parkeringen betalar man för som vanligt, men flygplatsen bjuder på elen vid laddning här. För Cleverkunder finns det fyra elbilsplatser på långtidsparkeringen innanför bommarna.

Handikapparkering

Vi erbjuder gratis parkering i upp till 24h på våra två utmärkta handikapplatser. Dessa finns på korttidsparkeringen. Vid parkering över 24h betalas parkeringen i informationen. Är handikapplatserna upptagna så erbjuds du parkera på annat ställe, till samma villkor som övriga parkerande besökare. 

Restaurangkunder lunch

Det är gratis att parkera på korttidsparkeringen på flygplatsen för kunder i vår lunchrestaurang. Gäller vardagar kl. 11.00-14.00. 

Försäkring

Visste Du att sedan 15 november 2016 köper flygplatsen en försäkring för alla resenärer som parkerar på flygplatsens parkering. Försäkringen täcker den självrisk som drabbar resenären i samband med en skada som inträffar på parkeringen och som ersätts från den ordinarie bilförsäkringen.

OBS! Om Du fått en parkeringsskada behöver Du lämna meddelande om bilens regnr, skadedatum och att skada inträffat till info@nlaab.com inom 1 vecka från datumet för skadan. Om anmälan sker senare än en vecka efter skadetillfället behöver Du kunna styrka att försäkringsfallet inträffat på flygplatsparkeringen.

För att Du som resenär sedan på ett enkelt sätt kunna begära ersättning från försäkringsbolaget har flygplatsen tagit fram en hemsida 

Försäkring och skadeanmälan Kalmar Öland Airport

Researrangörer

Researrangörer Kalmar Öland Airport

Nyhetsbrev


Utvecklad av Kreation Reklambyrå i Kalmar.

Automat:ee