19 jun, 2014

Kalmar landar två nya flyglinjer - Berlin och Göteborg

Med start 1 september i år kommer två nya flyglinjer förbinda Kalmar direkt med Tysklands huvudstad Berlin samt med Sveriges andra stad, Göteborg. Tillkännagivandet om att Storbritanniens mest punktliga flygbolag bmi ska flyga till Berlin och Göteborg välkomnas av regionens näringsliv och är resultatet av flera års samarbete mellan Kalmar Öland Airport, Kalmar kommun och Kalmar Flygutveckling, representant för flera av regionens företag. Den nya rutten från Kalmar till Berlin är den första direkta reguljära flygförbindelsen mellan Kalmar och Tyskland. 

”Äntligen är vi i mål efter 3 års arbete. Satsningen på Berlinlinjen är mycket betydelsefull för såväl näringslivet som besöksnäringen och ger även privatresenären möjlighet till nya resmål från vår flygplats” säger Johan Persson, kommunalråd i Kalmar.

Berlin ger företagen i Kalmar med omnejd ytterligare en möjlighet att smidigt ta sig vidare inom Tyskland, övriga Europa eller världen och omvänt få hit affärskontakter på ett enkelt sätt. Berlin är också listat som ett av Europas mest populära weekend resmål just nu och blir ett positivt tillskott för fritidsresenären. Dessutom är Tyskland en prioriterad marknad för besöksnäringen i regionen.

”Det är viktigt att välja destinationer där vi ser potential att lyckas genom att vända oss till flera olika målgrupper”, säger Ronny Lindberg, Flygplatschef på Kalmar Öland Airport. ”Berlinlinjen kommer utöver att underlätta för affärs-och fritidsresenären som reser härifrån, även ge vår besöksnäring möjlighet att nå fler marknadssegment i Tyskland”, avslutar Ronny.

Utöver Berlin lanserar Kalmar Öland Airport och bmi en ny linje till Göteborg och Landvetter, Sveriges näst största stad och flygplats. Flygturen till Göteborg tar bara 35 minuter, vilket avsevärt förbättrar restiden jämfört med de andra färdsätt som finns i dag.

"Det är verkligen glädjande att få ännu en destination med bmi från vår flygplats, deras service till Kalmar blir ett välkommet och viktigt komplement till de vägar som finns från Göteborg och Landvetter, särskilt för företagen i vår region ", säger Charlotte Ljunggren, Flygplatsdirektör Swedavia, Göteborg Landvetter.

  "Vi är glada över att kungöra dessa två nya linjer i samarbete med Kalmar Öland Airport. BMI har redan stor erfarenhet av Sverige med våra befintliga linjer från Göteborg till Birmingham och Stavanger, Karlstad till Frankfurt, liksom vårt samarbete med Flyglinjen. De nya linjerna kommer förbättra tillgängligheten till och från Kalmar avsevärt. Från Berlin finns det förbindelser till de flesta delar av världen, och naturligtvis, kommer Göteborgsflyget att minska restiden till västkusten avsevärt", säger Ian Woodley, styrelseledamot, bmi.

Maria Edner, Informationschef på Scania, Oskarshamn kommenterar ”Vi är väldigt positiva till flyglinjen som kommer göra det enklare för oss att resa från Kalmar till Berlin och även vidare till flera städer i Tyskland, övriga Europa och världen .”

Thomas Johansson VD på Norden Machinery ser mycket positivt på en direktlinje till Berlin ”Detta är ett bra komplement till dagens utbud och ger nya möjligheter att snabbt ta oss ut i världen, bl. a till Indien och Sydostasien”.

 

Övrig information

Flygen mellan Kalmar, Göteborg och Berlin kommer att trafikeras av en 49 sits Embraer 145 jet och börjar flygas den 1 sep 2014. Biljetter från Kalmar till Berlin och Göteborg finns till försäljning från den 19 juni på flygbolagets webbplats www.flybmi.se eller via resebyrå. 

Tidtabell

Vardagar - måndag till fredag

MTOTF - 0650 0735 Göteborg - Kalmar

MTOTF - 0810 0920 Kalmar - Berlin (Tegel)

MTOTF - 0955 1110 Berlin (Tegel) - Kalmar

MTOTF- 1140 1225 Kalmar - Göteborg

Helg - söndag

S 1415 1530 Berlin (Tegel) - Kalmar

S 1600 1710 Kalmar - Berlin (Tegel)

 

För ytterligare information kontakta:

Ronny Lindberg, VD, Kalmar Öland Airport +46(0)480 459019 ronny.lindberg@kalmarairport.se

Karin Lagerlöf, Affärsutvecklare Kalmar Öland Airport +46(0)480 459019 karin.lagerlof@kalmarairport.se

Colin Lewis, Marketing Director bmi +44 (0)7803 453650 colin.lewis@bmiregional.com

 

Om bmi

bmi har en jet-flotta bestående av 18 Embraer 135 och 145. Bolaget flyger nu mer än 300 reguljärflygningar i veckan i ett nätverk med 20 destinationer. Man trafikerar åtta europeiska länder och sysselsätter drygt 400 anställda. bmi innehar titeln Storbritanniens mest punktliga flygbolag sedan 10 år tillbaka. I flygbolagets linjenät ingår Stavanger, Oslo och Kristiansund i Norge, Bryssel i Belgien; Esbjerg i Danmark; Toulouse i Frankrike; Berlin, Bremen, Frankfurt, Hamburg och München i Tyskland; Milano i Italien, Göteborg, Karlstad och Kalmar i Sverige, samt Aberdeen, Birmingham, Bristol, East Midlands, Manchester, Newcastle och Norwich i Storbritannien.

Se www.flybmi.se för ytterligare information.

 

Researrangörer

Researrangörer Kalmar Öland Airport

Nyhetsbrev


Utvecklad av Kreation Reklambyrå i Kalmar.

Automat:ee